Síelés – Hochkar 2013 március 02-04

Minden évben megfogadom, hogy na majd a következő szezonban többet síelek, de idén ismét úgy jöttek össze a dolgok, hogy március első napjaiban volt az első csúszás.
A helyszín a kis kedvenc, a Hochkar volt, ahová a feleségemmel és két kedves barátunkkal utaztam. A szokásosnál nehezebb volt szállást foglalni, pedig hosszú listám van a kedvenc apartmanokról, ahol a rafting idényben szoktunk aludni. Szerencsére a “Zum Hammer” fogadóban találtam egy kicsi szabad apartmant, ahol az egyetlen negatívum a recsegős padló volt. A vacsora meglepően bőséges, háromfogásos és finom volt és mindössze 6 EUR-ba került, reggelivel együtt 12 EUR-ba.

Az előjelzéseknek megfelelően, mindhárom nap ragyogó napsütéses idő volt, kitűnő hóviszonyokkal. Aki ismeri a Hochkar-t az tudja, hogy három napsütéses nap zsinórban itt elég ritkán szokott lenni, szóval óriási szerencsénk volt az időjárással. A pályák kezeltek, nem buckásodtak még délutánra sem, kivétel az 1-es pálya legalsó része.

Szombaton meglepően sokan voltak, ami 5-10 perces várakozást jelentett a felvonóknál, még sosem láttam ilyet ezen a síterepen. Vasárnap már nem voltak annyian, hétfőn pedig kis túlzással miénk volt az egész hegy.

Jó idő, kiváló pályák és fantasztikus társaság – kívánhat az ember ennél többet egy síelős hétvégére?

A képre klikkelve nyílik a galéria.

Hochkar

Napfényben fürdő Hochkar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: